Novice

Družba ELES je zavezana javnemu delovanju. Novice so namenjene vsem, ki jih naše delovanje zanima.

Zaživela spletna stran koncepta E8

Koncept celostnega razvoja infrastrukture za masovno polnjenje e-vozil E8, ki so ga Elesovi strokovnjaki razvijali zadnja leta, je sedaj dobil tudi svojo spletno stran (www.e8concept.com).

Na spletni strani so predstavljeni gradniki koncepta ter njegove dobrobiti za lastnike e-vozil, družbo in celoten elektroenergetski sistem. Če želimo doseči množičen prehod na trajnostno e-mobilnost, morajo namreč usklajeno delovati ključni deležniki na vseh področjih, ki jih obravnavajo gradniki koncepta.

Obiskovalce spletne strani bomo seznanjali tudi s pilotnimi projekti skladnimi s konceptom celostnega razvoja infrastrukture za masovno polnjenje e-vozil E8, ki jih bodo izvajali različni deležniki. Zavihek vprašanja in odgovori pa je namenjen odgovorom na najpogostejša vprašanja, ki se pojavljajo v zvezi za načini polnjenja električnih vozil ter vplivom uvajanja množične e-mobilnosti na elektroenergetski sistem.

Če se bo množičen prehod na e-mobilnost razvijal skladno s konceptom E8 bomo lahko dosegli, da bo e-vozila poganjala energija iz obnovljivih virov, elektroenergetsko omrežje pa ne bo potrebovalo velikih vlaganj v širitev omrežja in gradnjo vršnih elektrarn za zagotavljanje zanesljive oskrbe z električno energijo.

www.e8concept.com

© 2016 ELES, VSE PRAVICE PRIDRŽANEAAAPolitika zasebnosti in piškotki/Avtorji