Novice

Družba ELES je zavezana javnemu delovanju. Novice so namenjene vsem, ki jih naše delovanje zanima.

Sestanek skupščine konzorcija projekta TDX-ASSIST tokrat v Ljubljani

V okviru evropskega projekta TDX-ASSIST sta ELES in EIMV med 10. in 11. februarjem 2020 gostila redno srečanje skupščine konzorcija TDX-ASSIST, v katerem sodeluje dvanajst partnerjev iz šestih evropskih držav. Projektni partnerji so preverili napredek posameznih delovnih sklopov, potek promocije doseženih rezultatov ter predstavili prve rezultate demonstracij v okoljih posameznih držav.

Projekt TDX-ASSIST je trenutno v zadnji fazi triletnega izvajanja in je usmerjen v boljšo interakcijo med sistemskimi operaterji prenosnega in distribucijskega omrežja ter ostalimi deležniki. Vsi partnerji trenutno veliko energije vlagajo v opise rezultatov demonstracijskih okolij, diseminacijo rezultatov ter povezovanje z institucijami za standardizacijo (npr. IEC) in ostalimi evropskimi iniciativami (npr. BRIDGE).

Rok Stopar, vodja projekta TDX-ASSIST v družbi ELES je izrazil zadovoljstvo nad dobrim sodelovanjem slovenskih partnerjev (EIMV, ELES in Elektro Gorenjska), ki so tekom demonstracij v slovenskem okolju pokazali dobre rešitve na področju izmenjave podatkov in informacij med deležniki, ki so za ELES pomembni in trenutno aktualni v evropskem prostoru.

© 2016 ELES, VSE PRAVICE PRIDRŽANEAAAPolitika zasebnosti in piškotki/Avtorji