Novice

Družba ELES je zavezana javnemu delovanju. Novice so namenjene vsem, ki jih naše delovanje zanima.

Priročno in cenovno najbolj ugodno bo polnjenje e-vozil na pametnih polnilnicah

V okviru koncepta E8 smo pripravili brošuro v kateri pojasnjujemo, zakaj je za trajnostni prehod na e-mobilnost pomembna mreža pametnih polnilnic na zasebnih lokacijah in parkiriščih gospodarskih družb.

Torej povsod tam, kjer vozila stojijo dlje časa. To je še zlasti pomembno čez dan, ko je proizvodnja energije iz obnovljivih virov največja, ljudje pa delajo in e-vozila stojijo na parkirnih mestih.

Ko se odločate za investicijo v lastno polnilno infrastrukturo, je pomembno, da izberete pametne polnilnice, ki omogočajo daljinsko vodenje. Le z njimi boste dosegli, da se bodo e-vozila polnila takrat, ko bo to najugodneje za elektroenergetski sistem in posledično tudi za vas. Da boste torej tudi podnevi e-vozila lahko polnili po »nočni« tarifi. Z lastno polnilno infrastrukturo boste službenemu voznemu parku e-vozil zagotovili stabilno in cenovno ugodno polnjenje, obiskovalcem in zaposlenim pa dodatno ugodnost.

Družba ELES je kompetenčno središče  za vzpostavljanje programov e-mobilnosti v gospodarskih družbah

Naše delovanje temelji na znanju in izkušnjah uporabe e-vozil in potreb po polnjenju. Ker smo e-mobilnosti uvajali skladno s konceptom celostnega razvoja infrastrukture za masovno polnjenje e-vozil E8, smo dosegli pozitivno uporabniško izkušnjo. Dokazali smo, da lahko gospodarske družbe s sledenjem temu konceptu bistveno zmanjšajo tveganje prehoda na električni vozni park.

Kot infrastrukturno javno podjetje vam ELES omogoča:

  • seznanitev s primerom dobre prakse uvajanja e-mobilnosti z vidika investitorja;
  • pomoč pri zasnovi koncepta lastne polnilne infrastrukture (lokacije, število polnilnic, priključna moč, dostopnost do polnilnic);
  • strokovno pomoč pri ključnih vsebinskih elementih razpisov za subvencije;
  • pomoč pri komunikaciji s ponudniki centralnega upravljanja polnilnic;
  • podporo pri pripravi izobraževanj za zaposlene.
E8-brosura.pdf

© 2016 ELES, VSE PRAVICE PRIDRŽANEAAAPolitika zasebnosti in piškotki/Avtorji