Novice

Družba ELES je zavezana javnemu delovanju. Novice so namenjene vsem, ki jih naše delovanje zanima.

Delovni obisk ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca in državnega sekretarja Blaža Košoroka

Na sedežu družbe ELES je danes potekal delovni obisk ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca in državnega sekretarja Blaža Košoroka.

Sestala sta se z direktorjem družbe ELES, mag. Aleksandrom Mervarjem, ki je s svojo ekipo in z namenom dobrega sodelovanja med ELES in državo, predstavil realizirane ukrepe v času koronavirusa za zanesljivo preskrbo z električno energijo, izzive s katerimi se soočamo, trenutno stanje ter načrte za prihodnost.

Minister je ob koncu predstavitve poslovanje družbe ocenil kot stabilno in uspešno ter projektom družbe zagotovil podporo s strani ministrstva. Izpostavil je projekt izgradnje daljnovoda Cirkovce-Pince, glede katerega je povedal: "Gre za velik projekt, sofinanciran z evropskimi sredstvi, ki ga je treba zagnati in čim prej tudi končati."

Zahvalil se je direktorju družbe za uspešno reševanje številnih izzivov, poslovanje ter vodenje investicij in operaterjem, ki iz Republiškega centra vodenja dan in noč koordinirajo delovanje elektroenergetskega sistema. V izjavi za medije je minister dejal, da ELES kljub epidemiji kot "hrbtenica" elektrogospodarstva zagotavlja zanesljivo in nemoteno preskrbo z električno energijo.

© 2016 ELES, VSE PRAVICE PRIDRŽANEAAAPolitika zasebnosti in piškotki/Avtorji