Novice

Družba ELES je zavezana javnemu delovanju. Novice so namenjene vsem, ki jih naše delovanje zanima.

Na Electrathonu zanimive rešitev za polnjenje e-vozil

Med 11. in 12. decembrom je 18 tekmovalnih skupin sodelovalo na posebni obliki inovacijskega tekmovanja. Organizatorja, družbi ELES in Elektro Gorenjska, sta dogodku Electrathon oblikovali izziv s področja električne mobilnosti. Tekmovalci so tokrat iskali rešitve, kako voznikom električnih vozil v večstanovanjskih soseskah zagotoviti možnost zanesljivega in cenovno ugodnega polnjenja. Virtualnega dogodka se je udeležilo preko 80 udeležencev iz petih držav sveta.

ELES in Elektro Gorenjska sta minulo soboto in nedeljo ob podpori predstavnikov Mestne občine Ljubljana in Mestne občine Kranj uspešno organizirala Electrathon. Gre za posebno obliko inovacijskega tekmovanja, ki je privabilo 18 tekmovalnih skupin z več kot 80 udeleženci iz petih držav sveta. Organizatorja sta iskala najboljšo rešitev za cenovno ugodno in zanesljivo polnjenje električnih vozil pred večstanovanjskimi objekti. Rešitev, ki je najbolj navdušila strokovno žirijo, je oblikovala skupina z imenom BLUME, na drugem mestu je bila skupina HORIZON, tretje mesto je zasedla skupina TRIO ELECTRICO.

ELES in Elektro Gorenjska intenzivno podpirata inoviranje v elektroenergetiki, aktivno sodelovanje energetskih in drugih gospodarskih družb pri preobrazbi energetike, skupaj sodelujeta tudi v konzorciju za preobrazbo slovenske energetike, stremita k iskanju trajnostnih in družbeno koristnih rešitev ter izvajata vrsto raziskovalnih in inovacijskih projektov. ELES in Elektro Gorenjska bosta nagrajene rešitve iz Electrathona uporabila za spodbujanje elektrifikacije mobilnosti in s tem omogočila cenovno ugodno in zanesljivo polnjenje električnih vozil prebivalcem v večstanovanjskih objektih na Gorenjskem in v celotni Sloveniji.

NAGRADE:

• Prvo mesto: 3.000 € + kosilo z direktorjem družbe ELES in predsednikom uprave Elektro Gorenjska – ekipa BLUME (Slovenija)

• Drugo mesto: 2.000 € - ekipa HORIZON (Slovenija)

• Tretje mesto: 1.000 € - ekipa TRIO ELECTRICO (mednarodna ekipa)

© 2016 ELES, VSE PRAVICE PRIDRŽANE AAA Politika zasebnosti in piškotki/ Videonadzor/
Dostopnost/Avtorji