Novice

Družba ELES je zavezana javnemu delovanju. Novice so namenjene vsem, ki jih naše delovanje zanima.

Javni poziv za odjem odvečne toplote iz RTP objektov družbe ELES

K oddaji ponudb vabimo investitorje, ki za svoje procese potrebujejo toplotno energijo ali so pripravljeni distribuirati odvečno toplotno energijo iz Elesovih razdelilnih transformatorskih postaj do končnih uporabnikov.

Po pregledu razdelilnih transformatorskih postaj (RTP) v lasti družbe ELES ugotavljamo, da ima družba na osmih lokacijah (Cirkovce, Divača, Krško, Beričevo, Kleče, Maribor, Okroglo, Podlog) neizkoriščene obnovljive vire toplotne energije v obliki odvečne toplote, ki nastane zaradi izgub delovanja energetskih transformatorjev. Družba zato išče enega ali več zunanjih odjemalcev odvečne toplotne energije  za eno ali več od omenjenih lokacij. Prednost bo imel ponudnik, ki bo oddal ponudbo za odjem odvečne toplote na več lokacijah, ne izključujemo pa možnosti sprejema ponudbe le za posamezno lokacijo.

ELES bo na lastne stroške zgradil sisteme za zajem odvečne toplotne energije znotraj objektov in zagotovil odjemna mesta toplotne energije na zunanjih mejah, to je na ograjah objektov RTP. Vsi stroški prevzema in prenosa toplotne energije, od odjemnih mest na mejah, pa so predmet prijave in investicije prijavitelja. Na javnem pozivu lahko ponudbo oddajo posamezni gospodarski subjekti, konzorciji ali lokalne skupnosti. 

V prvi nezavezujoči fazi bo ELES zbral in ovrednotil prijave z idejnimi poslovnimi načrti potencialnih odjemnikov toplotne energije na eni ali več lokacijah. V okviru druge zavezujoče faze bo ponudnik povabljen k pogajanjem za realizacijo projekta.

Rok za oddajo prijave v nezavezujoči fazi postopka je 20. 5. 2022.

Natančni pogoji razpisa so opredeljeni v razpisni dokumentaciji:

© 2016 ELES, VSE PRAVICE PRIDRŽANEAAAPolitika zasebnosti in piškotki/Avtorji