Novice

Družba ELES je zavezana javnemu delovanju. Novice so namenjene vsem, ki jih naše delovanje zanima.

Družba ELES prejela nagrado za najboljše letno poročilo v uvodu, obvladovanju tveganj in korporativnem upravljanju

Na 23. podelitvi nagrad za najboljše letno poročilo 2021 je strokovna komisija Poslovne akademije Finance družbi ELES podelila nagrado za področje uvoda, obvladovanja tveganj in korporativnega upravljanja.

Družbi ELES so v navedeni kategoriji prvič nagrado podelili že leta 2019 za leto 2018. V skupnem seštevku gre že za šesto nagrado za najboljše letno poročilo. V ospredju letošnjega ocenjevanja tveganj so bili jasni in pregledni procesi, tokovi informacij, informacije o tveganjih, ki pomagajo odločevalcem pri sprejemanju boljših odločitev ter stopnja digitalizacije pri upravljanju podatkov in procesov. 

Mag. Aleksander Mervar, direktor družbe ELES je poudaril: »Celovito poročilo družbe ELES za leto 2021 predstavlja razvojni korak v smeri popolne povezanosti finančnega in nefinančnega poročanja, ter je hkrati tudi že odgovor na prihajajočo direktivo glede poročanja podjetij o trajnosti (CSRD). V minulih letih že vzpostavljeno jasnejše poročanje o vložkih, izložkih in izidih po vsakem od šestih kapitalov, z njimi in trajnostno strategijo povezanimi najpomembnejšimi dejavniki uspeha, smo nadgradili predvsem s tveganji in priložnostmi, bolj povezanimi s celoto.« 
V večletnem procesu nadgrajevanja poročanja in s tem tudi upravljanja družbe ELES je bil narejen pomemben korak naprej, ki ga spremljajo nadaljnji razvojni izzivi. 

© 2024 ELES, VSE PRAVICE PRIDRŽANEAAA Politika zasebnosti in piškotki/ Videonadzor/
Dostopnost/Avtorji