Novice

Družba ELES je zavezana javnemu delovanju. Novice so namenjene vsem, ki jih naše delovanje zanima.

Družba ELES za prispevek in napredek na poti zelene preobrazbe prejela Green Star certifikat

CER Partnerstvo za trajnostno gospodarstvo Slovenije je v četrtek, 8. decembra 2022, na konferenci trajnostnega menedžmenta osemnajstim podjetjem podelilo Green Star certifikat za trajnostno poslovanje in podnebno ukrepanje.

Green Star analizira izpostavljenost podnebnim tveganjem in priložnostim zelene preobrazbe, oceni do katere mere je podjetje integriralo ključne ESG vidike v poslovanje, preveri ogljični odtis poslovanja, druge podnebne odtise, ki so pomembni za podjetje, izpostavi, če si je podjetje zastavilo cilje razogljičenja in druge trajnostne zaveze ter preveri, če podjetje že uvaja konkretne ukrepe skladno z zastavljenimi cilji. 


Med prejemniki certifikata so družba ELES, A1 Slovenija, Britansko-slovenska gospodarska zbornica, BTC, Crowe BSF, EES Sistemi, Elan, Gorenje iz skupine Hisense Europe, Intersport ISI, Jelovica, Lidl Slovenija, Lumar IG, Merkur trgovina, Merck Sharp & Dohme, M Sora, Nova KBM, Slovenski državni holding in Telprom.


Družba ELES je dosegla štiri zvezdice Green Star, kar jo uvršča med zelene voditelje in potrjuje uvajanje trajnostnega poslovanja ter podnebnega ukrepanja v njeno poslovanje. Certifikat potrjuje, da je družba ELES aktivna na poti zelene preobrazbe, ki vodi h globalnim, evropskim in nacionalnim ciljem doseganja trajnosti ter podnebne nevtralnosti. Osnova za izdajo certifikata Green Star je ESG-ocena Green Star na področju trajnostnega poslovanja in podnebnega ukrepanja, ki temelji na mednarodnih okvirjih in standardih za trajnostno poročanje ter EU zakonodaji. 
 

 

© 2024 ELES, VSE PRAVICE PRIDRŽANEAAA Politika zasebnosti in piškotki/ Videonadzor/
Dostopnost/Avtorji