Sporočila za javnost

S sporočili za javnost medije obveščamo o vseh pomembnih dogodkih v družbi in o dejavnostih za zagotavljanje zanesljivega prenosa električne energije v primeru večjih izpadov daljnovodov iz omrežja.

Znanstveni festival Elektrofest bo razbijal mite o elektromagnetnem sevanju

Za mlade bodo svoje strokovne moči združile družbe ELES, Gen energija, Elektroinštitut Milan Vidmar in Fakulteta za elektrotehniko.

V petek, 18. septembra, bodo uveljavljene elektro institucije – ELES, Elektroinštitut Milan Vidmar, Fakulteta za elektrotehniko in GEN energija – med skoraj 500 dijaki širile energetsko pismenost in skupaj razbijale mite o elektromagnetnem sevanju. V okviru dogodka bodo strokovnjaki z že omenjenih inštitucij pripravili na temo elektromagnetnih sevanj tako predavanja, znanstvene poskuse, družabne igre za lažje razumevanje znanstvenih tem kot publikacije, vse skupaj pa bodo začinili še z družabnim programom.

Osrednji dogodek Elektrofesta v Ljubljani bo kot že leta poprej odprtje razstave v preddverju upravne stavbe družbe ELES, na Hajdrihovi 2 v Ljubljani. Tokrat bodo ob 10. uri na ogled postavili in slavnostno odprli zbrana fotografska dela z mednarodnega natečaja Prenašamo energijo, ki ga je družba ELES organizirala v sodelovanju z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje. Odprtja se bodo udeležili tudi direktorji elektro inštitucij – Aleksander Mervar, ELES, dr. Boris Žitnik, EIMV, Martin Novšak, GEN energija in dekan FE UL dr. Igor Papič.

Prav slednji bodo na voljo tudi za intervjuje, zato dobrodošli v naši družbi. Še lažje nam bo, če boste svoj prihod napovedali.
 

© 2024 ELES, VSE PRAVICE PRIDRŽANEAAA Politika zasebnosti in piškotki/ Videonadzor/
Dostopnost/Avtorji