Evropske uredbe

Skladno z zakonodajo je družba ELES kot sistemski operater prenosnega elektroenergetskega omrežja dolžna javnost obveščati o postopkih sprejemanja in implementacije evropskih uredb, ki urejajo področje prenosa električne energije.

Dostop do omrežja

Uredba o vzpostavitvi kodeksa omrežja za zahteve za priključitev proizvajalcev električne energije na omrežje (NC RfG)

Uredba o vzpostavitvi kodeksa omrežja za zahteve za priključitev proizvajalcev električne energije na omrežje (NC RfG) je začela veljati 17. 5. 2016. Kodeks omrežja opredeljuje podrobne zahteve glede priključitve proizvodnih elektroenergijskih modulov na omrežje in zadeva nove uporabnike, ki se bodo priključevali v elektroenergetsko omrežje.

Dokumenti:

Uredba o vzpostavitvi kodeksa omrežja za priključitev odjemalcev (DCC)

Uredba o vzpostavitvi kodeksa omrežja za zahteve za priključitev odjemalcev na omrežje (DCC) je začela veljati 6. 9. 2016. Kodeks omrežja opredeljuje podrobne zahteve glede priključitve odjemalcev na omrežje in zadeva nove uporabnike, ki se bodo priključevali v elektroenergetsko omrežje.

Dokumenti:

Uredba o vzpostavitvi kodeksa omrežja za zahteve za priključitev visokonapetostnih sistemov prenosa z enosmernim tokom in modulov v proizvodnem polju, priključenih na enosmerni tok, na omrežje (NC HVDC)

Uredba o vzpostavitvi kodeksa omrežja za zahteve za priključitev visokonapetostnih sistemov prenosa z enosmernim tokom na omrežje (NC HVDC) je začela veljati 28. 9. 2016. Kodeks omrežja opredeljuje podrobne zahteve glede priključitve HVDC sistemov na omrežje in zadeva nove uporabnike, ki se bodo v prihodnje priključevali v elektroenergetsko omrežje.

Dokumenti:

© 2024 ELES, VSE PRAVICE PRIDRŽANEAAA Politika zasebnosti in piškotki/ Videonadzor/
Dostopnost/Avtorji