Sporočila za javnost

S sporočili za javnost medije obveščamo o vseh pomembnih dogodkih v družbi in o dejavnostih za zagotavljanje zanesljivega prenosa električne energije v primeru večjih izpadov daljnovodov iz omrežja.

Družba ELES sodeluje v japonsko-slovenskem projektu pametnih omrežij

Družba ELES je v četrtek, 17. decembra 2015, v okviru partnerstva med japonsko in slovensko državo gostila visokega predstavnika japonskega podjetja Hitachi, gospoda Masaakija Nomota.

S predstavniki podjetja Hitachi se je sestal direktor družbe ELES, mag. Aleksander Mervar, skupaj z ožjo vodstveno ekipo. Na sestanku so pogledali zadnje stanje na projektu pametnih omrežij in pametnih skupnosti. Ugotovili so, da ima projekt zelo pomembno vlogo na področju razvoja pametnih omrežij v Sloveniji ter pri preboju slovenskega znanja in slovenske industrije na tuje trge. Izmenjali so tudi stališča glede potrebnih aktivnosti za določitev ključnih gradnikov projekta in obvladovanja tveganj na projektu ter potrdili časovnico za nadaljevanje projektnih aktivnosti.

V okviru obiska so si visoki predstavniki podjetja Hitachi ogledali tudi Center vodenja elektroenergetskega sistema Slovenije z najsodobnejšim programom SCADA/EMS ter rezultate razvoja družbe ELES na področju pametnih omrežij pri obratovanju elektroenergetskega sistema Slovenije.

»To je odličen projekt, v katerega so vključeni odlični strokovnjaki. Prepričan sem, da bomo v sodelovanju s Hitachijem in drugimi partnerji v Sloveniji uspeli premagati vse izzive, ki nas čakajo na poti njegove realizacije« je izjavil mag. Aleksander Mervar, direktor družbe ELES. 
 

© 2024 ELES, VSE PRAVICE PRIDRŽANEAAA Politika zasebnosti in piškotki/ Videonadzor/
Dostopnost/Avtorji