Novice

Družba ELES je zavezana javnemu delovanju. Novice so namenjene vsem, ki jih naše delovanje zanima.

Študijski obisk v sklopu projekta BioEnergyTrain

Med 8. in 19. januarjem 2018 bosta na Elesu študijsko prakso opravljala doktorska študenta iz Bavarske šole za politologijo na Tehnični univerzi v Münchnu.

Njuni doktorski disertaciji se osredotočata na integracijo znanstvenikov s področja družboslovja v energetske raziskave, zlasti raziskave o uporabi obnovljivih virov energije in socio-ekonomskih posledicah uporabe biomase. Poleg pogovorov, ki jih bosta opravila s partnerji projekta BioEnergyTrain, se bosta sestala tudi s predstavniki Elesa. Študijski obisk bosta posvetila pridobivanju poglobljenega znanja na področju slovenskega notranjega energetskega trga, povezovalnih daljnovodov s sosednjimi državami, vpliva spajanja trgov z Italijo na aktivnosti Elesa in zanesljivosti oskrbe in varnosti omrežja.

Posebno pozornost bosta namenila obnovljivim virom energije in izzivom vključevanja proizvodnje le te v energetske sisteme, ter posledično preobremenitvam omrežja in potrebam po razvoju pametnih omrežij ter njihovem vplivu na prihodke. Upoštevajoč različno politično in poslovno kulturo držav članic, bosta proučila tudi vpliv EU zakonodaje s področja pametnih omrežij na Slovenijo in usmeritve Elesa.

Rezultat njunega obiska in dela na Elesu bo študija o transdisciplinarnem vidiku sodelovanja v sklopu projekta BioEnergyTrain, kjer deležniki iz različnih sektorjev sooblikujejo nove študijske programe.
 

© 2016 ELES, VSE PRAVICE PRIDRŽANEAAAPolitika zasebnosti in piškotki/Avtorji