Novice

Družba ELES je zavezana javnemu delovanju. Novice so namenjene vsem, ki jih naše delovanje zanima.

Elesova ekipa na Dunaju predstavlja projekt FutureFlow

​Na tridnevni mednarodni konferenci "European Utility Week", ki se odvija na Dunaju, Elesova ekipa predstavlja projekt FutureFlow.

V paviljonu Evropske komisije je na uvodnem panelu na temo interoperabilnih platform in izmenjave podatkov v energetskih storitvah mag. Uroš Salobir občinstvu in predstavnikom komisije povzel izredne rezultate, ki jih kaže čezmejna integracija trgov sistemskih storitev. "Pri avtomatski regulaciji frekvence projekt FutureFlow nudi 60 % prihranka in pri redispečiranju do 57 %", je izpostavil Salobir. Dodal je, da je projekt glede sodelovanja odjemalcev pokazal, da ne glede na domišljenost idej in tehnično kvalitetnih rešitev ključni korak in izziv za delovanje sistema pomeni kakovostna komunikacija z odjemalci in pomoč odjemalcem, da lahko postanejo aktivni deležniki pri zagotavljanju zanesljivosti sistema. Mag. Salobir je sodeloval tudi na okrogli mizi, ki je sledila uvodnim predstavitvam. 

Premierno smo predstavili tudi promocijski video projekta FutureFlow, ki smo ga pripravili v naši družbi. Vabljeni k ogledu.

© 2016 ELES, VSE PRAVICE PRIDRŽANEAAAPolitika zasebnosti in piškotki/Avtorji