Novice

Družba ELES je zavezana javnemu delovanju. Novice so namenjene vsem, ki jih naše delovanje zanima.

Projekt BioEnergyTrain uspešno zaključen

Predstavniki Evropskega parlamenta, Evropske komisije, raziskovalne sfere in konzorcijski partnerji so se danes zbrali v Bruslju na zaključni konferenci projekta BioEnergyTrain (BET).

Po štirih letih razvijanja novih in inovativnih izobraževalnih gradiv na področju inženiringa biorafinerij in menedžmenta vrednostnih verig bioloških virov energije, se na Tehniški univerzi v Gradcu in Univerzi Twente na Nizozemskem izvajata dva nova študijska programa. Programa se osredotočata na oskrbovalno verigo tehnologij s področja OVE v posameznih regionalnih kontekstih in razvijata napredne sisteme biorafinerij v sklopu bioekonomije.

Konferenca, na kateri so bili predstavljeni dosežki projekta, naslavlja predvsem razvoj programov po zaključku projekta in načine za izboljšanje BET izkušenj. Družba ELES, ki je v projektu vodila regionalno ozaveščanje ciljnih skupin, tako zaključuje prvi uspešno prijavljen projekt na razpis programa Obzorje 2020. V času izvajanja projekta je družba ELES uspešno črpala vsa dodeljena nepovratna sredstva.   

 

 

© 2016 ELES, VSE PRAVICE PRIDRŽANEAAAPolitika zasebnosti in piškotki/Avtorji