Novice

Družba ELES je zavezana javnemu delovanju. Novice so namenjene vsem, ki jih naše delovanje zanima.

FutureFlow predstavljen na osrednji konferenci dogodka China Utility Week

Mag. Uroš Salobir, koordinator projekta FutureFlow in direktor Področja za strateške inovacije, je predstavljal projekt v Šanghaju.

Občinstvo je s projektom in njegovimi najpomembnejšimi ugotovitvami in rezultati seznanil s prezentacijo, naslovljeno »Projekt FutureFlow – razvoj mednarodnega trga za najnaprednejše storitve sekundarne regulacije frekvence v EU«. Sodeloval je tudi v panelni razpravi na temo razvoja modernega trga z energijo. Salobir je poudaril, da imamo v Evropi, zaradi opuščanja termoelektrarn na premog, približno 15 let časa, da najdemo druge vire fleksibilnosti in vzpostavimo sistem, ki bo omogočal zanesljivo zagotavljanje sekundarne regulacije frekvence.    

Projekt FutureFlow je nastal kot odgovor na te izzive, saj so se partnerji projekta lotili preverjanja potenciala aktivnih odjemalcev za nudenje tovrstnih sistemskih storitev, razvili so tudi prototipa dveh platform, platforme za združevanje virov prožnosti in platforme za regionalno izmenjavo virov prožnosti, ter delovanje obeh platform s pilotni testi preizkusili v realnem mednarodnem okolju. Prezentacijo je zaključil s podatkom, da potencial evropskega trga za sekundarno regulacijo frekvence znaša 9.133 MW in da je v tem okolju prostora za 3-5 tovrstnih platform. 

China Utility Week, ki poteka 15. in 16. aprila v Šanghaju, sestavljajo »International Smart Energy and Utilities Summit«, na katerem razpravljajo o industrijskih strategijah in trendih, Hub seminarji, kjer analizirajo obstoječe industrijske rešitve, sekcija Initiate!, ki je namenjena start-upom in mladim talentom, različni forumi ter expo, na katerem se predstavlja več kot sto razstavljavcev. 

Več o dogodku.
 

© 2016 ELES, VSE PRAVICE PRIDRŽANEAAAPolitika zasebnosti in piškotki/Avtorji