Novice

Družba ELES je zavezana javnemu delovanju. Novice so namenjene vsem, ki jih naše delovanje zanima.

Diagnostično analitski center ELES po izboru bralcev postal najboljši energetski projekt 2021

Na tradicionalni konferenci Dnevi energetikov so razglasili zmagovalce energetskih nagrad 2021 Časnika Finance. Podelili so priznanja v treh kategorijah, v vsaki kategoriji po dve, eno po izboru komisije in eno po izboru bralcev Financ.

V kategoriji »Promocijski projekt URE/OVE" je prvo nagrado po izboru bralcev prejel Diagnostično analitski center (DAC) ELES. Projekt, ki ima izrazit ugled v Sloveniji in tujini je skozi optimizacijo investicij, avtomatizacijo in digitalizacijo delovnih procesov ter nenazadnje postavljanjem novih smernic v slovenski elektroenergetiki po nekaterih zelo skromnih ocenah končnim odjemalcem električne energije prihranil že več sto tisoč evrov.

Nagrado je v imenu celotne ekipe prevzel dr. Uroš Kerin, vodja inovativnega Diagnostično analitskega centra, ki je že po manj kot dveh letih delovanja prejel prvo nagrado. Dr. Kerin se je ob prejemu nagrade zahvalil celotni ekipi in poudaril, da se je s projektom DAC zgodil tektonski premik v razmišljanju v slovenski elektroenergetiki.

Z aktivnostmi naprednega analitičnega središča v družbi ELES, želimo zagotoviti kakovost in celostnost podatkov. Hkrati vzpostavljamo priložnosti digitalizacije za integracijo OVE in drugih tehnologij zelene transformacije v obstoječo visokonapetostno infrastrukturo ter ohranitev visoke obratovalne zanesljivosti in stroškovne učinkovitosti elektroenergetskega sistema Slovenije. V preteklosti smo naredili veliko pozitivnih dosežkov v prihodnosti pa bomo sledili razvoju, skladno s strategijo razvoja, ki jo bomo prilagajali ne samo potrebam družbe temveč tudi potrebam Slovenije za uspešno energetsko tranzicijo v prihodnosti.

© 2024 ELES, VSE PRAVICE PRIDRŽANEAAA Politika zasebnosti in piškotki/ Videonadzor/
Dostopnost/Avtorji