Novice

Družba ELES je zavezana javnemu delovanju. Novice so namenjene vsem, ki jih naše delovanje zanima.

ELES prejel prvo nagrado v kategoriji komuniciranja korporativnih zadev WCFA DAVOS 2023

V torek, 12. decembra, je WCFA razglasil zmagovalce komunikacijske globalne industrije in z DAVOS Communications Awards za vzorno komuniciranje korporativnih zadev nagradil s prvim mestom na svetu ELES ter Katjo Fašink (vodjo Službe za korporativno komuniciranje) za najboljšo krizno komunikatorko.

Družbo ELES je kot zmagovalca v kategoriji komuniciranja korporativnih zadev razglasil predsednik žirije g. Arun Sudhaman: »ELES, operater kombiniranega prenosnega in distribucijskega elektroenergetskega omrežja prejme prvo nagrado za vzorne komunikacijske strategije, ki premoščajo vrzeli med energetsko industrijo in širšo javnostjo. Družbo vodi direktor Aleksander Mervar, ki je učinkovito komuniciral svojo vizijo trajnostne prihodnosti, pri čemer poudarja pomen zelenega prehoda in vključevanja obnovljivih virov energije. ELES aktivno sodeluje na različnih konferencah, aktivno vključuje ženske v energetski dialog, gradi pametna omrežja in viša standarde energetsko kongresne industrije, s čimer izkazuje zavezanost transparentnemu komuniciranju pri temah, ključnih za energetski sektor. Prisotnost ključnih osebnosti, kot je Katja Fašink, vodja korporativnega komuniciranja v družbi ELES, dodatno poudarja predanost ELES pri spodbujanju globljega razumevanja kompleksnih vprašanj, povezanih z energetskim sektorjem. S pronicljivimi intervjuji, članki in sodelovanji se je ELES uspešno uveljavil kot vodilni miselni vodja, zaradi česar je zaslužen prejemnik nagrade. Čestitke ELES-u.«

V kategoriji za najboljšega vodjo kriznega komuniciranja je ob razglasitvi zmagovalke Katje Fašink, vodje korporativnega komuniciranja v družbi ELES, predsednik žirije g. Arun Sudhaman dodal: »Njeno učinkovito vodenje je pozitivno vplivalo na ugled družbe in zmanjšanje negativne medijske konotacije. Na edinstvenem položaju nadzoruje vso komunikacijo, dokumentacijo in korporativne dogodke družbe, ki jo zastopa. Iz dokumentiranja korporativnih dogodkov in komunikacijskih sodelovanj v kompleksnih krizah je razvidno, da je ugledna komunikatorka, ki je med drugim uspešno končala Oxfordovo akademijo za korporativne zadeve in je tudi doktorska kandidatka ter vodja posebne skupine za korporativni ugled pri FORBES Communication Council v ZDA. Priznana je tudi po svojih prispevkih k teoriji komunikacije, saj se njeno vodenje širi na mednarodne platforme, kjer predseduje PRCA Slovenija in je sodelovala v žiriji za PRCA Platinum Awards 2023, ICCO 2023 in BalCannes 2023. Poleg poklicnega udejstvovanja je v prostem času zagovornica človekovih in okoljskih pravic.«

Katja Fašink je šefinja Službe za korporativno komuniciranje v družbi ELES, operaterju kombiniranega prenosnega in distribucijskega elektroenergetskega omrežja Republike Slovenije, predsednica PRCA Southeast Europe Network Slovenia Chapter in Member Leader v FORBES Communications Councilu za korporativni ugled.

Aleksander Mervar je direktor družbe ELES, operaterja kombiniranega prenosnega in distribucijskega elektroenergetskega omrežja Republike Slovenije, predsednik Energetske zbornice Slovenije, član upravnega odbora Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani ter član vladne delovne skupine za spremljanje pripravljalnih del za Nuklearno elektrarno Krško 2.

Arun Sudhaman je izvršni direktor in glavni urednik PRvoke Media, urednik Azijsko-pacifiškega združenja komunikacijskih direktorjev (APACD) in skrbnik pri Inštitutu za odnose z javnostmi (IPR).